Naši autori: Budwig, Hirneise, Humble, Kolega, Sircus, Costantini, Virapen...
Početna stranica »»  dr. Johanna Budwig »»  Lothar Hirneise »»  Jim Humble »»  Kristijan Kolega »»  dr. Antonio Vito Costantini »»  John Virapen »»  dr. Mark Sircus »»  dr. Semir Osmanagić Web shop Kontakt

O autoru

Autor i istraživač dr. sci. Semir Osmanagich se u knjizi “Sve piramide svijeta” fokusira na fenomen drevnih piramida koje su građene na pet kontinenata. Čitaoci imaju priliku saznati iz prve ruke činjenice o piramidama u Kini, Mauricijusu, Kanarskim Otocima, Boliviji, Peruu, Hondurasu, Gvatemali, Italiji i drugim zemljama.

Osmanagich je stekao status najkontroverznijeg antropologa današnjice, jer traži potpunu promjenu naučne paradigme. Voditelj je najvećeg geoarheološkog projekta istraživanja u svijetu - Bosanske doline piramida. Otkriće piramida u Bosni učinilo ga je svjetski poznatim. O njemu su reportaže snimile tv-kuće CNN, ABC, BBC i brojni drugi svjetski mediji. Predavao je na sveučilištima širom svijeta: od egipatskih, jordanskih, saudijskih i malezijskih, preko norveških, nizozemskih i švicarskih, do američkih, kanadskih, hrvatskih i srpskih. Redovan je gost na međunarodnim konferencijama na kojima beskompromisno zastupa uvođenje drukčijeg viđenja prošlosti.

Knjiga na argumentiran način govori o postojanju drevnog koncepta piramida širom svijeta. Dosadašnje shvaćanje namjene ovih kompleksnih struktura bilo je pogrešno. Postojanje bosanskih piramida označilo je eru istraživanja prvih piramida u Europi, najvećih i najstarijih na svijetu, najstarijeg betona i keramičkih skulptura te otkrivanje podzemnog labirinta ispod piramidalnog kompleksa u Visokom. Obavljena su pionirska snimanja i mjerenja elektromagnetskih i ultrazvučnih fenomena u piramidama.

Zbog njegovog otkrića, Osmanagicha je primila u članstvo ugledna ruska Akademija prirodnih znanosti te Aleksandrijsko društvo arheologa, a grad Visoko ga je izabrao za prvog počasnog građanina. Predavač je antropologije na Američkom univerzitetu u Bosni i Hercegovini, a doktorirao je na temu civilizacije Maja.

naručivanje knjige
(150 kn)