Naši autori: Budwig, Hirneise, Humble, Kolega, Sircus, Costantini, Virapen...
Početna stranica »»  dr. Johanna Budwig »»  Lothar Hirneise »»  Jim Humble »»  Kristijan Kolega »»  dr. Antonio Vito Costantini »»  John Virapen »»  dr. Mark Sircus »»  dr. Semir Osmanagić Web shop Kontakt
 

dr. Mark Sircus
Mark Sircus

Dr. Mark Sircus je rođen 1952.g. i otac je šestero djece. Izučio je akupunkturu i orijentalnu medicinu na Institutu tradicionalne medicine u Santa Feu (Novi Meksiko) i na Fakultetu tradicionalne medicine Nove Engleske u Bostonu. Bio je jedan od prvih amerikanaca ovlaštenih za liječenje akupunkturom. Ranih osamdesetih godina 20. stoljeća radio je i u Središnjoj javnoj bolnici u Pochutli, Meksiko. Pisao je poeziju, komponirao glazbu i pisao mnoge tekstove vezane za psihologiju i duhovnost.
Po rođenju trećeg djeteta počeo je proučavati cijepljenje i zgrožen novim spoznajama napisao knjige “Plač iz srca” i “Teror pedijatrijske medicine”. Tražeći bolje mjesto za život svoje obitelji, preselio se iz SAD-a u Brazil gdje i danas živi.
Više godina proučava uzroke bolesti koje je našao u zagađenju okoline i negativnom utjecaju suvremene medicine (jatrogene bolesti). Iz njegovog su pera tako potekli mnogi reci kritike zapadne medicine, te je izdao više knjiga kao što su “Medicinske kupke s bikarbonatima i magnezijem”, “Zdravlje srca”, “Humana pedijatrija”, “Jod - vratite natrag univerzalni medikament”, “Medicina magnezija”, “Magnezij - konačni medikament za srce”, “Medicinska marihuana”, “Prirodna alopatska medicina”, “Nova paradigma u liječenju dijabetesa”, “Nježna medicina”, “Medicina za preživljavanje”, “Promijenjeni krajobraz raka”, “Pobjeđujući u ratu protiv raka”, ali i knjige koje se ne bave strogo medicinskim temama “U pepelu” (razumijevanje današnjeg katastrofičnog doba) i “Nuklearni sindrom toksčinosti” (kako živjeti i obraniti se od radijacije).
Aktivan je u internetskom virtualnom prostoru i svatko može primati njegove elektronske newslettere ako se prijavi na web stranici udruge International Medical Veritas Association, koje je osnivač: www.imva.info.
Za njega dr. Garry Gordon kaže kako je jedan od najboljih zdravstvenih pisaca i istraživača današnjice.
U svakom se slučaju dr. Sircus zalaže za humanu i prirodnu medicinu, za povratak duha Hipokrata u medicinu i kako je nemoguće prakticirati medicinu bez ljubavi.